Rezervaţia naturală “ Piatra Bulbuci “

Piatra Bulbuci este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, geologică și geomorfologică), situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al orașului Zlatna, satul Feneș[2]

Rezervația naturală Piatra Bulbuci (3 ha.) este situată la o altitudine 540 m, și reprezintă o arie cu pajiști mezofile pe a cărei suprafață, constituită dintr-un bloc masiv de calcar (0,32 ha.) cu aspect de turn de cetate, înalt de 78 m, se află cea mai impozantă stâncă izolată din bazinul Văii Ampoiului.

Căile de acces 

Acces – pe DN 74 Alba Iulia Abrud, până la km 31, situat la NV de satul Galaţi, din dreptul indicatorului către satul Valea Mică, se bifurcă în dreapta o potecă ce urcă circa 800m până la Piatra Bulbuci.

piatra-bulbuci2

Rezervaţia este situată administrativ în oraşul Zlatna, sat Feneş, are o suprafaţă de 0,32 ha şi este o rezervaţie geologică şi geomorfologică. Constituită dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, înalt de 78 m, cea mai impozantă stâncă izolată din bazinul văii Ampoiului. Sunt multe trasee de alpinism şi escaladă sportivă, majoritatea la nivel de începători spre mediu, unde iubitorii acestui sport, pot să înveţe sau să-şi exerseze aptitudinile de alpinist. Peisajul, văzut din punctul de belvedere la care se poate ajunge pe o potecă prin spatele pietrei, este unul deosebit. Aria Protejată Piatra Bulbuci este delimitată în teren cu pătrat albastru pe fond alb.

Coordonate gps: 46.09760N   23.28450 E

Sari la conținut